Project omschrijving

H

et is 1991 als Jack Derks, student aan de HTS, in de schuur van zijn vader een garagebedrijfje begint. Het blijkt een succes en zo’n dertig jaar later is er een onderneming met 26 medewerkers, die samen één doel nastreven: de meest deskundige en servicegerichte partner in bedrijfsmobiliteit zijn.

Al die jaren wist Jack Derks zijn vrouw Ans achter zich. “Toen ik startte, was ze al mijn vriendin, ze wist dus wat haar te wachten stond”, lacht de ondernemer. Inmiddels hebben de twee zoons, Teun en Bart, ook gekozen voor een toekomst in het bedrijf.

Expertise

“Onze contacten met Blue Accountants | Adviseurs voeren ver terug; vanaf het moment dat Patrick Berbers met zijn toenmalige compagnon Jeroen Klerkx samenging met het Schaijkse accountantskantoor dat ons destijds adviseerde. Er is veel gebeurd sindsdien: via Contour en BGH naar Blue, waarbij Patrick en zijn collega Rick van der Leest altijd onze adviseurs bleven. En al die tijd groeide de expertise van het team.”

Overdracht

“Los van de vraag of Teun en Bart in de onderneming wilden komen, begon bij Ans en mij op een zeker moment de behoefte te groeien om onze toekomst en die van het bedrijf af te bakenen. Er moesten belangrijke besluiten genomen worden. Door gebruik te maken van de fiscale overdrachtsregeling hebben we onze aandelen op een gunstige manier over kunnen dragen aan onze jongens. Naast Patrick speelde Cas van Amelsvoort op het juridische vlak een belangrijke rol. Via een constructie ligt een wezenlijk deel van het pakket inmiddels bij de jongens. Zij hebben expliciet aangegeven er niet door beïnvloed te willen worden; ze hebben nog een hele carrière voor zich, die ze graag zelf gaan uitbouwen. Daarom is het mooi dat ze elk een eigen tak binnen het bedrijf runnen.”

Niet de cijfers alléén

Over de samenwerking met Blue Accountants | Adviseurs zegt Jack: “Bij een overdracht als deze is dit een noodzakelijkheid. Je kúnt dit simpelweg niet zelf regelen. Omdat er ook erg vertrouwelijke zaken aan de orde komen, is het een vereiste dat je, zoals wij, een klik hebt met je adviseurs. Ook emoties spelen een rol, bij dit proces gaat het niet om de kille cijfers alléén. Bij Blue begrijpen ze dat.”

Niet ‘trekken’, maar ‘duwen’

“De toekomst? Onze jongens verwerven geleidelijk hun eigen positie binnen het bedrijf. Daarbij zijn we nadrukkelijk onderdeel van een fantastisch team van medewerkers. We doen het hier allemaal samen. Voor Ans en mij geldt dat we niet meer zoveel aan de onderneming zullen ‘trekken’, maar meer van onderaf gaan ‘duwen’, begrijp je? En daar zal Blue Accountants | Adviseurs beslist deel van blijven uitmaken.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner
Neem contact met ons op

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.

PLAN EEN GESPREK