C

hampFood International produceert en distribueert ChampFood, een natuurlijk en organisch bijvoedmiddel dat wordt vermengd in de compost die gebruikt wordt voor teelt van champignons, oesterzwammen en shii-takes. Het wordt als toonaangevend product wereldwijd over veertig landen verkocht. De onderneming, gevestigd in Vierlingsbeek, gebruikt voor de loonadministratie het LOKET-pakket. In de overgang daar naartoe zorgde Blue Accountants | Adviseurs voor ondersteuning. De reacties zijn erg positief.

Champfood International, opgericht in 1991, is onderdeel van de Baltussen Group in Vierlingsbeek, dat daarnaast uit diverse andere ondernemingen bestaat. Een onderneming, Champrix bv, is een internationale handelsonderneming in veevoederconcentraten en premixen. Verder investeert men in duurzame energie, bedrijven en vastgoed, zoals in zon- en windparken. “We zijn dus best breed en alle facetten die erbij komen op financieel gebied, komen onder andere op mijn bureau terecht”, vertelt Leon Kluitmans, controller.

Pilot-klant

Blue Accountants | Adviseurs verzorgt de loonverwerkingen voor deze ondernemingen vanuit een relatie die grof geschat al meer dan een kwart eeuw bestaat. “Voor de loonadministratie hebben we een vaste contactpersoon; willen we diepgaander advies, dan heeft Blue daarvoor een eigen adviseur die ons bijstaat. Wij werden door Blue gevraagd als pilot-klant bij de overgang naar LOKET, dat meer functionaliteiten kent”, legt Leon Kluitmans de stap naar het nieuwe loonpakket uit.

In de volle breedte

Vanaf de overgang naar LOKET zette de Baltussen Group zich, met ondersteuning van Blue, in voor de verdere ontwikkeling en uitwerking van de opties die LOKET te bieden heeft. Dat zijn onder meer: verlof, HRM, verzuim en het veilig digitaliseren van de werknemersdossiers via Qwoater. Inmiddels kan het bedrijf documenten aanmaken en digitaal laten ondertekenen door de werknemers. “Wij gebruiken LOKET in de volle breedte. Het biedt ons een full-service oplossing op het gebied van salaris en HRM.”

Hoog gebruikersgemak

Leon Kluitmans vervolgt: “We werken er met onze holdings sinds 2018 mee. Onze werkmaatschappijen doen dat vanaf januari 2020. Dit pakket heeft een hoog gebruikersgemak. Er zit een heel prettige logica achter de manier waarop we voor diverse werknemers en onze bedrijfsonderdelen zaken terug kunnen zoeken. Blue heeft ons intensief begeleid. We hebben sessies en trainingen gevolgd, ook kijkend naar de wensen die wij hebben.”

Uitvoerig

“Sommige zaken kun je in een pakket namelijk aanpassen. En soms moet je zelf ook wat aanpassen in je bedrijfsvoering. Er zijn altijd wensen, natuurlijk. We gebruiken dit loonpakket behoorlijk uitvoerig. Wat voorheen nog veel per e-mail ging (met name de maandelijkse verwerkingen) gaat nu via het pakket zélf. Mede daardoor is met LOKET de foutgevoeligheid sterk verlaagd. Wij zijn er erg blij mee.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.