H

endling verzorgt de levering van non-ferro metalen en de bewerking daarvan. “Halffabrikaten of bewerkte producten van metaal kunnen 9 van de 10 keer goedkoper”, zegt Mathieu Hendriks, oprichter en directeur van Hendling.

“Bij de start van het bedrijf hadden we de indruk dat het compleet bewerkt aanleveren van metaalproducten goedkoper, makkelijker en beter kon. Die indruk bleek juist.” Hoe realiseert Hendling die kostenbesparing? Mathieu: “Omdat we voor veel bedrijven bewerking uitvoeren, hebben we een stevige inkooppositie bij metaalbedrijven. We kennen daarnaast de weg in ‘metaalland’: we weten welke bewerking waar het beste kan worden ondergebracht. En we hebben lage overheadkosten in ons bedrijf.”

Financiële planning

Voor de financiële planning schakelden Mathieu en Marieke Hendriks Blue in. Mathieu: “Zakelijk waren we al klant van Blue. We zochten naar de vertaalslag naar privé met betrekking tot pensioen. Wat moet je doen? Pensioen was een ver-van-ons-bed-show. Maar het komt toch steeds dichterbij. Het is nog 16 jaar tot mijn pensioen en het werd tijd dat we er wat aan gingen doen.”

Herstructurering bedrijf

Met het pensioen als aanleiding hebben Mathieu en Marieke met Blue ook het zakelijke deel aangepast. Samen met Leon hebben ze het bedrijf onder de loep genomen en geherstructureerd. Mathieu: “Zo bleek onder meer dat we voor onze verzekeringen te veel betaalden. Die hebben we aangepast. Met dezelfde dekking maar wel met een netto besparing.”

Concreet overzicht

Leon van Gorp ondersteunt Mathieu en Marieke vanuit Blue. Mathieu: “Het prettige aan Leon: hij kijkt naar de toekomst en komt met creatieve oplossingen. Pensioen was voor ons een ongrijpbaar onderwerp. Leon legt het zo uit dat je het zelf ook snapt en overzicht krijgt. Het is nu heel concreet voor ons. Met meerdere opties en de voor- en nadelen daarvan konden we zelf een goede, onderbouwde keuze maken. We zijn er nu één jaar mee bezig en zien resultaat. Dat motiveert.”

Prettig en vertrouwd

Mathieu: “Leon is er echt voor jou en is onafhankelijk. Hij kijkt naar wat het beste voor jou is. Blue ontvangt geen provisie en wordt van een ander advies niet beter of slechter. We vinden Leon een prettig en betrouwbaar persoon. In je financiën ben je toch niet erg open naar buiten toe, maar bij Leon is dit vertrouwd.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.