R

onny Derks is de drijvende kracht achter de Sambeekse fysiotherapiepraktijk FysioChallenge. Het team van zo’n vijf medewerkers richt zich op uiteenlopende doelgroepen, via een breed scala aan behandelwijzen: manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, hart- en longfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie en dry needling. Voor andere takken van bedrijfsvoering is het Blue Accountants | Adviseurs dat de vinger aan de pols houdt.

Vanuit een agrarische achtergrond schoolde Ronny Derks zich om in de fysiotherapie. “In mijn afstudeerproject zat ook een marketingonderdeel”, vertelt hij. “Daarvoor heb ik indertijd iemand van Blue, toen nog Contour, mogen interviewen. Ik was bezig een cd-rom te ontwikkelen voor fysiotherapeuten, waarmee zij hun eigen marketingplan kunnen opzetten of bijstellen. Dat interview heeft mij veel inzichten in het ondernemen gegeven. Als ik ooit voor mezelf zou beginnen, zo besloot ik toen, zou ik beslist een accountant van dat kantoor willen. Juist door hun toegankelijkheid.”

Recht-door-zee-advies

Ronny hield woord. Hij startte zijn eigen onderneming in oktober 2013 en klopte aan bij het kantoor dat nu Blue heet. “Ik had in 2006 mijn basisopleiding fysiotherapie afgerond. Daarna volgde, in 2008, de opleiding post-HBO arbeidsfysiotherapie. In 2012 rondde ik de opleiding master manuele therapie af. Ik had intussen bij diverse praktijken ervaring opgedaan. Maar voor het financiële plaatje had ik hulp nodig. Bijna vanaf het allereerste begin was Leon van Gorp mijn adviseur. Hij hielp me bij de eerste stap naar de bank, voor de financiering. Ik kreeg van Blue een recht-door-zee-advies. Daar houd ik zelf ook van. Mijn cijfers waren goed gecontroleerd en zo kon ik gedegen een lening aanvragen.”

Ontwikkelingen volgen

“Wij hebben als fysiotherapiepraktijk een niet zo ingewikkelde bedrijfsvoering, maar als ik dan toch een vraag heb, dan heb ik bij Blue vaak dezelfde dag nog een antwoord. Dat vind ik voor mezelf belangrijk, maar het is ook heel prettig voor je personeel; denk aan vragen rond de salarisadministratie. De lijnen zijn kort en ik weet dat ik er altijd terecht kan. Leon en zijn mensen verdiepen zich daarbij in onze markt. Door corona is er wel het nodige gebeurd; wij moeten vooral samen goed in de gaten houden waar de ontwikkelingen zitten.”

Consolideren

“Leon is daarbij met ons meegegroeid. Denk aan de geboorte van onze drie kinderen en de aankoop van onze woning. Twee keer per jaar zitten we bij elkaar om alles – zakelijk én privé – te bespreken. Nu we al een tijdje bestaan, kun je steeds beter de lijn in ons ondernemen bespeuren. De eerste jaren heb je natuurlijk veel autonome groei; nu willen we juist meer groeien in ons vak. Het hoeft niet per se groter, we willen consolideren. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat Blue ons daarbij, met al hun laagdrempeligheid en kennis, kan blijven helpen.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.