C

arla en Mark Bogaerts runden vele jaren twee zelfstandige optiekzaken, in Oss en Wijchen. Vorig jaar gingen ze nadenken over het verkopen van de twee zaken. Een turbulente periode volgde, waarbij Blue Accountants | Adviseurs het echtpaar intensief bijstond. En het contact duurt voort.

“Mijn vader startte in 1949, in Oss”, vertelt Mark Bogaerts. “In 1976 kwam Wijchen erbij. In 2000 heb ik de zaak overgenomen van mijn broer, samen met een compagnon. Deze laatste stopte in 2015, waarna Carla en ik de twee zaken zelfstandig voortzetten. Vorig jaar besloten we over te gaan tot verkoop.”

Goed gevoel

“Een goede vriend, al klant bij Blue, raadde ons Patrick Berbers aan als adviseur. Het eerste gesprek was bij ons thuis. Op een zeker moment begonnen we er een goed gevoel bij te krijgen. Dat is belangrijk, want er moeten vele stukken op tafel komen en het hele traject kost bovendien veel tijd, dus dan moet dat positieve gevoel voor elkaar er zijn. Daarnaast wil je zo’n verantwoordelijke klus bij de juiste persoon neerleggen.”

Sterke zet

“De optiekbranche was vóór corona erg gezond”, vervolgt Carla. “Toen onze twee zaken gewaardeerd moesten worden, merkten we dat je dat zelf nauwelijks kunt. Patrick ging daar mee aan de slag. We waren daarvóór al benaderd door twee grote partijen. Patrick adviseerde, achteraf een sterke zet, om nog een derde partij te benaderen. Al die tijd waren onze medewerkers niet geïnformeerd, want een overname kan tenslotte ook afketsen. Ook voor hén wisten we dat we zouden kiezen voor een partij die onze winkels zou gaan runnen zoals wij dat zelf ook altijd gedaan hebben.”

Verstandhouding groeit

“In de tussentijd groeide onze verstandhouding met Patrick alleen maar. Voor de daadwerkelijke transactie en juridische afwikkeling schakelde hij zijn collega, Cas van Amelsvoort, in. Eventuele gevolgen van zaken waar je zelf geen rekening mee houdt, maar die wel kunnen gebeuren, heeft hij afgegrendeld.”

Doortastend en benaderbaar

Het contact met Blue houdt daarmee niet op, aldus Mark: “Het is geweldig dat we het volledige plaatje kunnen invullen. Mede door de vakkundigheid van Patrick en zijn team kunnen we terugkijken op een plezierig verkooptraject en een prettige samenwerking. Men is doortastend, benaderbaar en heeft ons volledig bij de hand genomen. Dat we samen doorgaan met een stuk financiële planning geeft wel aan dat het goed zit.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.