H

et Udense Dutch Safety Group staat voor kwaliteit, professionaliteit en veiligheid voor evenementen en ondernemingen. Het is een overkoepelende holding van meerdere bedrijven. BTB Fire & Medical Support biedt opleidingen en diensten aan op het gebied van bedrijfshulpverlening. Event Medical Service (EMS) is gespecialiseerd in het organiseren van medische hulpverlening, brandbestrijding en technische hulpverlening bij evenementen.

Verder is er EMS Care, een uitzend- en detacheringsbureau voor medisch personeel, paramedici, veiligheidspersoneel en brandwachten in de gezondheidszorg, offshore en evenementenhulpverlening. Een vierde tak, Emergency Medical School, biedt opleidingen aan op het gebied van acute geneeskunde. De BTB-Winkel tenslotte, verkoopt en verhuurt veiligheidsproducten, zoals brandblussers en AED’s.

‘Bord spaghetti’

Blue Accountants | Adviseurs is, in de persoon van Patrick Berbers, al zeker tien jaar adviseur. “Toen Dutch Safety Group nog niet bestond, werkten we met drie compagnons, verweven in meerdere bedrijven en met uiteenlopende werkzaamheden”, legt directeur-eigenaar Ronald van Litsenburg uit. “Er was geen duidelijke hiërarchische structuur. Toen een grote investering nodig was aan het pand, destijds in het bezit van mijn huidige compagnon, Klaas van Gelder, wilde de bank dat we ons ‘bord spaghetti’ eerst ’s gingen ontrafelen.” Patrick Berbers zette daar vervolgens zijn tanden in.

Kennis en kunde

“Op voorstel van Patrick is de compagnon met het kleinste deel uitgekocht en is de rest gelijkmatig tussen Klaas en mij verdeeld. Dat is gebeurd met alle kennis en kunde die Patrick in huis heeft, gecombineerd met zijn ervaringen met ons bedrijf. Daarbij heeft hij ook een nieuwe financieringsstructuur opgesteld.”

Gevoel voor ondernemen

“Klaas en ik zijn tegenpolen. Ik ben meer van de cijfers en de structuur, en daar werd bij deze operatie het nodige van verlangd. Patrick weet hoe wij zijn, heeft gevoel voor onze manier van ondernemen, werk verdelen. Daarom is die klik er. Zijn ‘people management’ is geweldig. Dat vind ik zelf heel belangrijk.”

Soepel

“Blue Accountants | Adviseurs zit elke drie maanden met ons aan tafel. Op basis van cijfers. Zij zitten er bovenop, en zo staan we scherp aan het roer. We weten elk moment waar we staan. Ik zie Patrick als een medeondernemer: natuurlijk bepalen Klaas en ik de stip op de horizon, maar Patrick helpt ons de weg wijzen. Patrick is de olie om alles soepel te laten lopen en – dat mogen we niet vergeten – achter hem staat een heel team. Als gevoelsmens wil Patrick de juiste mensen om zich heen. Kijk, dat is chemie!”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.