B

aaijens Metaal noemt zichzelf ‘het meest creatieve metaalbewerkingsbedrijf van Noordoost-Brabant’. Werkend voor vooral industrie en overheden, krijgt Baaijens Metaal de laatste tijd ook meer voet aan de grond bij particuliere opdrachtgevers. Blue Accountants | Adviseurs kijkt organisatorisch en juridisch over de schouder mee.

“Samen plannen smeden, machtig mooi. Het is een gevleugelde uitspraak van ons”, aldus directeur-eigenaar Geert Baaijens. “Wij smeden samen plannen, tot het past. Vanaf het eerste ontwerp tot aan de oplevering. Ook als er andere materialen bij betrokken zijn, is dat geen probleem. Wij houden het totale proces, als projectbedrijf, graag in eigen hand. Omdat we graag uitgedaagd worden…”

Meer focus

Geert Baaijens is de derde generatie in een onderneming die in 1932 door zijn grootvader werd begonnen. “De band met Patrick Berbers van Blue gaat terug tot rond 2010”, zegt hij. “Op een gegeven moment had ik er ook nog een tweede bedrijf bij: in de fijnmechanische toelevering. Maar ik was er niet gelukkig mee. En Patrick zag dat. In 2017 stelde hij me voor het van de hand te doen. Zo zou er meteen ook meer focus voor Baaijens Metaal komen. Dat heette toen overigens nog Baaijens Constructie. En feitelijk was dat juist níet wat we deden…”

Groeiplan

Patrick maakte een groeiplan en ging persoonlijk op zoek naar versterking in de organisatie. “Daar speelde hij een belangrijke rol in. In november 2020 zijn er twee nieuwe eigenaren bijgekomen. We gaan nu door met z’n drieën in een organisatie die een compleet andere uitstraling heeft gekregen.”

Werkbare oplossingen

“Het fijne aan Patrick is dat hij met werkbare oplossingen komt, waaruit ik kan kiezen. En ook nog eens op een manier waarbij ik me senang voel. Onze drie dochters ambiëren geen opvolging, dus de hele operatie waarbij Patrick me aan nieuwe mensen voorstelde, mag ook gezien worden als voorbereiding op een toekomstige overname. En dat zijn belangrijke ontwikkelingen.”

Een ware ondernemer

Ook in de toekomst lijkt er een rol voor Blue Accountants | Adviseurs weggelegd. “Hoe vinden partijen elkaar? Dan moet er allereerst een klik zijn, toch? Die hadden we direct. Ik ben heel graag met mensen bezig, hoewel ik een technisch bedrijf heb. Patrick begrijpt dat, ook al heeft hij een totaal ander karakter dan ik. Hij voelt aan wat er moet gebeuren in een bedrijf wil het succesvol zijn. En daarbij durft hij de randen op te zoeken. Dan ben je een ware ondernemer!”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.