W

ie vanuit Gelderland bij Zaltbommel de Waal oversteekt en Brabant in het vizier krijgt, is waarschijnlijk meer dan eens in de verleiding gekomen er te stoppen: bij het befaamde wegrestaurant De Lucht. Blue Accountants | Adviseurs tekent inmiddels al weer vele jaren voor advisering in en begeleiding van de bedrijfsvoering. En veel meer dan dat.

Het is 2006 als bij De Lucht de bedrijfsvoering van de pompstations en de horecazaken wordt gescheiden. De familie Boot, die doorgaat met De Lucht Restaurants, zoekt naar een objectief advies en gedegen begeleiding. En komt uit bij een op dat moment wellicht opmerkelijke partij: Patrick Berbers, die samen met een compagnon zojuist een eigen accountantskantoor is gestart. Patrick zet onmiddellijk zijn tanden in een samenwerking, die tot op de dag van vandaag buitengewoon hecht is.

Vertrouweling

De Lucht Restaurants bestaat uit de Burger King-restaurants De Lucht-West, bij Zaltbommel, De Lucht bij Heesch en de meer recente Helmondse Burger King-vestiging. “Een accountant is, als het goed is, ook een vertrouweling voor je”, begint Jan-Willem Boot. “Blue doet voor ons onder meer de financiële rapportages, salarisverwerking, de jaarrekeningen en voor mij mijn belastingaangiften. Dat is puur de praktische kant van de zaak. Maar daarnaast, en dat vind ik veel belangrijker, is Patrick door de jaren heen een steun en toeverlaat geworden. Immers, hij zat voorheen al samen met mijn vader aan de keukentafel.”

Klankbord

“In korte tijd verloor ik mijn vader en oudere broer, beiden zaten ook in de onderneming. Daarmee kwamen we ook zakelijk gezien opeens in heel roerig water terecht. En dan merk je hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt die als klankbord kunnen dienen. Want er moesten opeens heel veel dingen geregeld worden, denk alleen al aan de aandelenoverdracht, waarover een enorme som belasting betaald moest worden. Dat zou zelfs het voortbestaan van de onderneming in gevaar gebracht kunnen hebben. Dan weet je dat Patrick er staat; hij kwam met een oplossing voor iets waar ik zelf niet uit was gekomen.”

Altijd respectvol

“Wat ik waardeer aan Patrick, is dat hij altijd respectvol zal zijn en daarbij eerlijk zegt waar het op staat. Hij geeft de feedback die je zo nodig hebt en dat kan ook in een gesprekje van vijf minuten zijn. Onze samenwerking gaat verder dan enkel de zakelijke betrokkenheid. Hij is ook op persoonlijk vlak betrokken. En dan zegt hij dingen die soms misschien niet zo leuk zijn om te horen, maar die wel belangrijk zijn om ‘terug te krijgen’. Zo is Patrick, en daarmee uiteraard ook Blue, in staat om van meerwaarde te zijn op die momenten die voor mijn onderneming en mezelf bepalend zijn. Ook in de toekomst zal er voor Blue bij ons een sleutelrol liggen.”

Patrick Berbers
Patrick BerbersPartner

Meer klantverhalen

Ook deze klanten vertellen u meer over wat u van ons mag verwachten.

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.