W

aarmee krijgt u te maken als u internationaal wilt gaan ondernemen? Hoe zit het met personeel? Welke voordelen heeft een vestiging van uw bedrijf in het buitenland? Er zijn afwijkende regelingen en mogelijkheden waarmee wij u uit de voeten helpen. Blue Accountants | Adviseurs weet hoe ondernemen over de grens werkt. U krijgt er te maken met andere fiscale wetten en regels, en met (inter)nationale afspraken.

Dankzij onze connectie met het Duitse kantoor KPP Steuerberatungsgesellschaft en met het samenwerkingsverband Euregiotax kunnen we maatwerk advies bieden op het gebied van internationale fiscale wetgeving en bepalingen. Verder zijn we aangesloten bij netwerkorganisatie SRA, die kennis en ervaring bundelt van 370 zelfstandige accountantskantoren in Nederland. SRA is op zijn beurt aangesloten bij de INAA-groep, die is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen over alle continenten. INAA helpt ons bij grensoverschrijdende vraagstukken rond accountancy en op fiscaal gebied.

– Internationaal belastingadvies

Wie onderneemt, kan zomaar te maken krijgen met buitenlandse belastingregels. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u exporteert, een internationale samenwerking aangaat of een filiaal opricht over de grens. Voor de nodige ondernemers vormen fysieke grenzen geen belemmering voor hun groei. Dus worden grenzen verlegd, niet alleen in het werk, maar ook letterlijk. Zulke grenzeloze ambities willen wij graag belonen door aan te tonen dat het internationale belastingrecht ook vele mogelijkheden biedt om belasting te besparen.

Hulp is altijd dichtbij

Blue Accountants | Adviseurs is er voor de afhandeling van buitenlandse belastingen, dividendbelasting, belastingverdragen, OESO, BEPS en ATAD, personeel in het buitenland en bij het kiezen van de juiste rechtsvorm voor uw internationale onderneming. Hulp is altijd dichtbij.

– Vestigingen in het buitenland

Wie in het buitenland een bedrijf start, ervaart dat er buiten Nederland andere startersregels gelden. Dat is niet vreemd: ieder land heeft zijn eigen wetten en ondernemingsklimaat. U kunt bijvoorbeeld niet overal dezelfde rechtsvormen registreren als in Nederland. Een buitenlandse vestiging oprichten, heeft ook fiscale gevolgen. Wanneer u of uw werknemers in het buitenland gaan werken, dient de sociale zekerheid goed geregeld te worden. Soms kunt u met beroepseisen te maken krijgen.

German desk

In het Duitse Weeze huist de vestiging van KPP Steuerberatungsgesellschaft. Met dit kantoor en het samenwerkingsverband Euregiotax werkt Blue Accountants | Adviseurs nauw samen. Dat leidt tot maatwerkadvies over internationale fiscale wetgeving en bepalingen voor al onze relaties. Euregiotax is dé adviseur op het gebied van grensoverschrijdende advisering tussen Nederland en Duitsland. De samenwerking zorgt voor een deskundige begeleiding. Bovendien is er de garantie dat het gegeven advies wordt geïmplementeerd op nationaal vlak in beide landen.

– Grensoverschrijdende arbeid

Nederland is een klein land en zeker in de grensstreek is het heel normaal geworden om (tijdelijk) in het buitenland aan het werk te zijn. Er werken ook veel mensen uit het buitenland bij ons. Een groeiend aantal mensen werkt zelfs in twee of meerdere landen tegelijk.

Gevolgen

Grensoverschrijdend werk kan gevolgen hebben voor de belastingpositie en voor de sociale zekerheid. Niet alleen voor de betreffende werknemer, maar ook voor u als werkgever of opdrachtgever. Ook met het arbeidsrecht moet u rekening houden. Waar moet u op letten zodra uw bedrijf in het buitenland actief wordt? Wij zetten het voor u op een rij.

Eigen wetgeving

Grensoverschrijdend werken zorgt vaak voor complexe situaties omdat elk land zijn eigen wetgeving heeft. Zo kunt u te maken hebben met werknemers die in het buitenland wonen en waarbij het salaris in beide landen belast wordt. Een salary split kan uw werknemer voordeel opleveren. Mogelijk gaat u zelf in het buitenland wonen? Hoe dan ook, de uitdaging zit in het vinden van het juiste evenwicht tussen kostenbesparing, bescherming en beloning van uw medewerkers en het naleven van verplichtingen. Binnen de Europese Unie hanteert men daarbij andere regels dan in relatie met derde landen.

– Bedrijfsvormen en herstructureringen

Mogelijk vraagt u zich wel eens af of u wel onderneemt binnen de meest optimale juridische en fiscale ondernemingsstructuur. Misschien overwoog u al eens om de zaken hierover op een rijtje te laten zetten. En schrok u toen terug voor ‘teveel gedoe’… U bent niet de enige, maar het blijft een gemiste kans.

Begeleiding en advies

Blue Accountants | Adviseurs adviseert en begeleidt bij onder meer herstructureringstrajecten als de inbreng van een eenmanszaak of vof in een of meerdere bv’s, met fiscale afrekening of met het doorschuiven van de fiscale claims. Wij begeleiden en adviseren ook bij juridische fusies of splitsingen, bij een fiscale bedrijfsfusie of aandelenfusie, en tot slot bij omzetting van een bv in een nv. Ook de nazorg voor organisatorische, administratieve, fiscale en juridische wijzigingen nemen we op ons.

Voordelen

U kunt een optimale fiscale keuze maken, ook kijkend naar de toekomst en met de juiste risicoafweging. Fiscale en juridische deadlines worden nauwlettend bewaakt.

Mario Langeveld
Mario LangeveldPartner
Neem contact met ons op

Klantverhalen

Wij kunnen zelf wel van de daken schreeuwen hoe goed we het doen, maar liever laten we onze klanten aan het woord.

LEES DE KLANTCASES

Werken aan de groei van uw bedrijf, wij zijn er klaar voor!

Wilt u weten wat wij voor de groei van uw bedrijf kunnen betekenen? Kom eens een kop koffie drinken en maak vrijblijvend kennis met ons.

PLAN EEN GESPREK